Handrevalidatie (pijn in de pols)

Hand revalidatie nieuwe stijl
De ketenzorg voor patiënten met handproblemen is complex; deze patiënten worden namelijk niet alleen door een veelvoud van behandelaars gezien en behandeld maar onderscheiden zich ook doordat de zorg voor deze patiëntengroep een noodzakelijke snelle aanpak en specialistische nabehandeling vereist. Eén dag te laat starten met gespecialiseerde handtherapie kan betekenen dat het resultaat teleurstellend kan zijn. In Nederland zijn er op verschillende plaatsen specialistische handencentra gestart waar deze ketenzorg steeds beter wordt georganiseerd.


Handletsel
In Nederland zijn er ongeveer 70000 handletsels per jaar. Daarnaast is er en een groter aantal patiënten met verworven aandoeningen (van de hand?) veroorzaakt door RSI (carpaal tunnel, trigger finger), artrose (CMC duim) of ziektes zoals reumatoïde artritis.

Door technische ontwikkelingen nemen de behandelmogelijkheden, zoals bv gewrichtsvervangende operaties voor vinger- en pols gewrichten, toe.

Handchirurgie en handtherapie worden langzaam maar zeker erkend als een verbijzondering binnen de plastische chirurgie, fysio-, ergo-therapie en revalidatie geneeskunde.


handrevalidatie/trainingen pols/therapie pijn pols/carpane tunnel/ganglion/verstuikte pols/polsprothese/polsarthrodese/pijn pols chello/hand en pols/polsblessure voorkomen/kijkoperatie van de pols/pijn in pols/pols pijn bij bodypump/pijn pols